Екипът на СНЦ „Инициатива за развитие на селските райони“ взе участие в международния проект „Accessible peer interaction with disabled youth“, финансиран по програма Еразъм+, Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“.

Председателят на сдружението Нели Македонска – Цветкова и проектният координатор Ясен Цветков бяха включени в мобилност за обмяна на добри практики при работата с млади хора с различни увреждания. Мобилността се проведе в град Милтън Кийнс, Великобритания през периода 05 – 07.06.2018г. Екипът взе участие в дейности по посещения на различни неправителствени организации, работещи с хора с увреждания – градска ферма, дом за възрастни с увреждания. Организирана беше среща с представители на сдружение на пострадалите от инсулт, които разказаха за своите проблеми, предизвикателства и начините за справяне с последиците от инсулта. Проведени бяха четири лекционни курса, касаещи:

  • Начини за общуване с хора с трайни физически увреждания
  • Начини за общуване с незрящи хора
  • Начини за общуване с хора с интелектуални затруднения
  • Организиране на кампании, насочени към хората с увреждания

Водеща организация по проекта е Национална асоциация на работещите с хора с увреждания, България, с която ИРСР си партнира успешно през последните години. Другите партньорски организации са Phoenix KM, Белгия, Vienna Assiciation of Education Volunteers, Австрия и David Banes Access and Inclusion Services, Великобритания.

 

Българската група, част от мобилността
Градска ферма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *