Участниците по проект „We are all equal“ се завърнаха в България.

Проектът бе реализиран в периода 20 – 28.03.2018 г.  като участие в него взеха 7 български младежи. Ето какво сподели  един от участниците в проекта – Ивелина Михалева:

„Първоначално активностите бяха насочени към представяне на участниците. Разнообразни игри спомогнаха да се опознаем изключително бързо. Презентациите по темата на проекта бяха базирани на отворени дискусии и минимална теоретична част. Всеки отбор трябваше да представи какви трудности и възможности срещат хората с увреждания на територията на тяхната страна. В средата на обмена смесени отбори от различни националности имаха задача да измислят игра, адаптирана към хора с някакъв тип увреждане. Създадените от нас игри след това бяха разиграни заедно с хора от малцинствени групи. Една от финалните активности беше да се

проведат интервюта с местни жители от Заферана Етнеа, където оценявахме тяхната готовност да помогнат на човек с увреждане, и цялостното им виждане за това какви трудности тези хора срещат в града им. Бяхме запознати и с това какво е Еразъм+ и какви възможности ни отваря програмата. Проведохме и активност със създаването на собствен проект. Друга интересна дейност, свързана с културния обмен, беше задачата всяка нация да представи стереотипи и предразсъдъци, характерни за друга държава. Също така всяка вечер беше обвързана с културата на една от страните, където всички участници имаха възможността да покажат характерни традиции и кухня. Проведе се и еднодневна екскурзия до вулкана Етна и най-близкия град Катания, където имахме възможността да усетим италианския дух в още по-голяма дълбочина.

 

Преживяване то беше невероятно и с огромно удоволствие бих се включила отново в подобна дейност“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *